13-jarige draagt geblesseerde tweelingzus over de meet

Opmerkelijk tafereel tijdens een 800m-wedstrijd in het Amerikaanse Illinois: een 13-jarige deelneemster keerde op haar stappen terug om haar gevallen tweelingszus op te rapen en over de meet te dragen.

Chloe en Claire Gruenke zijn als tweeling onafscheidelijk. Zo namen ze afgelopen weekend ook gezamelijk deel aan de Southern Illinois State atletiekmeeting, waar ze beiden de 800 meter liepen. Bij het ingaan van de tweede ronde kwam Chloe plots in de problemen. Ze kreeg zo’n pijnscheut in de dij dat ze niet meer verder kon en op de grond viel. Claire zag het allemaal gebeuren. In plaats van door te lopen, rende ze naar haar zus, nam haar op de rug en droeg ze zo nog 370 meter verder over de meet.

“Dit betekent voor mij veel meer dan winnen. Medeleven, liefde en sportiviteit zijn veel belangrijker”, reageerde Claire na afloop op haar opvallende daad. “Iemand kunnen helpen maakt zelfs verliezen de moeite waard.” Ook de toeschouwers konden hun ogen niet geloven en gaven de zussen een staande ovatie. “Het was best zwaar om Chloe nog bijna een volledige ronde te dragen, maar het publiek gaf me de nodige energie”, zei ze op KTVI.

Ted Crail, de coach van de twee meisjes, maalde niet om hun laatste plaats. “Ik denk dat we hier allemaal iets van hebben geleerd. Gelukkig hadden we een zonnebril op, want iedereen had tranen in de ogen. Het was zo’n emotioneel moment.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?