11.500 vrouwen lopen tegen kanker in Rotterdam

Dit weekend vond de negende editie van de Ladiesrun in Rotterdam plaats, een groot loopfeest ten voordele van Pink Ribbon. Evy Gruyaert gaf het startschot voor de drie afstanden.

‘Stand out and run!’ Onder dat motto deden 11.500 vrouwen het voorbije weekend mee aan de grootste Ladiesrun van Nederland in Rotterdam. Evy Gruyaert, die in Nederland bekend werd met de app ‘Hardlopen met Evy’, kwam alle vrouwen een hart onder de riem steken. Ze loste het startschot, hield het finishlint vast en deelde de prijzen uit. “Mensen die een hekel hebben aan hardlopen, zouden massaal bij deze Ladiesrun gedropt moeten worden. Dan zouden ze allemaal besmet worden met het hardloopvirus”, vertelt ze op de website van Ladiesrun Rotterdam.

De Ladiesrun in Rotterdam is veel meer dan een gewone loopwedstrijd, het is een heus roos lifestyle-event. Zo dragen de meeste loopsters het officiële roze Ladiesrun-shirt van New Balance en krijgt iedereen aan de aankomst van de 5, 7,5 of 10 km een toepasselijke beloning: een knalroze medaille met glitters. De winnares van de langste afstand was de Belgische Manuela Soccol. Op het podium benadrukte ze met een brede glimlach hoe fijn het was om in Rotterdam te lopen, met dank aan de talrijke enthousiaste supporters langs het parcours.

In totaal werd meer dan 42.000 euro ingezameld voor Pink Ribbon, de Nederlandse tegenhanger van Think-Pink. Organisator Mario Kadiks blikt tevreden terug op de negende editie van de Ladiesrun in Rotterdam. “Dankzij ons lifestyle-concept waren we al de meest indrukwekkende Ladiesrun van het land, sinds dit jaar zijn we ook de grootste”, besluit hij op de website van Ladiesrun Rotterdam.

Vrouwen die ook hun sportiefste beentje willen voorzetten ten voordele van Pink Ribbon, kunnen op 21 juni deelnemen aan de Ladiesrun in Utrecht of op 28 juni in Eindhoven. Meer info over die roze evenementen vind je via de links onderaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?