10 loopmodetips van Jani Kazaltzis!

Hoe kan je er cool uitzien tijdens het lopen? Als je het modeadvies van Jani Kazaltzis volgt, natuurlijk! Naar aanleiding van de nakende editie van Wings for Life op 8 mei, zet hij 10 modetips voor lopers op een rij.

Jani Kazaltzis is een trouwe deelnemer van Wings for Life. Twee jaar geleden liep hij 16 kilometer in Ieper, vorig jaar haalde de catcher car hem pas na ruim 20 kilometer in. Voor de derde editie geeft hij aan alle deelnemers alvast 10 modetips.

1. Loopschoenen zijn sowieso een fashionitem geworden. En hier mag je gerust zot in doen. Ze bestaan in àlle kleuren. Een schoen met veel kleur is makkelijker combineerbaar met een effen outfit en een effen schoen is makkelijker combineerbaar met een drukke outfit. Logisch!

2. Fluokleuren zijn zeker toegestaan, maar ga dan voor wat accenten hier en daar. Je bent een runner en geen signalisatiebord.

3. Ben je iemand die van prints houdt? Ga dan voor een sober bovenstuk en een geprint onderstuk of andersom. Don’t do both.

4. Een volledig zwarte outfit vind ik ook heel cool. Met de juiste stuks kan je eruitzien als een superster. Echte fashionista’s kunnen gaan voor een strakke runnersbroek onder een short met een sweater.

5. Zorg voor een dun windjasje voor het geval het wat fris is. Deze jasjes bestaan in alle kleuren en zijn makkelijk weg te moffelen.

6. Geen witte sokken! Stem je kousen altijd af op je outfit. Je zal gezien worden door duizenden mensen en de kans bestaat dat er een foto van je wordt genomen. Dit wil je niet in witte sokken. Never.

7. Zorg ervoor dat je er niet uitziet als een overenthousiaste loper die alle mogelijke gadgets met zich meesleurt. Een simpel horloge met hartslagmeter is genoeg. Je hoeft geen heel computerdorp rond je lijf hebben hangen, inclusief buideltasje.

8. Een leuke koptelefoon in een metallic kleur kan je outfit versterken.

9. Ga voor leuke haarbanden of petjes. ‘Fame’ is écht out, dus zorg dat deze hedendaags zijn.

10. Voor diegenen die liever helemaal fout willen gaan! Vooral doen! Maar doe het goed. All the way or nothing. More is more.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?