Zonovergoten Race Against Nature breekt records (VIDEO)

Met 6600 deelnemers en meer dan 10.000 toeschouwers in Energy Park in Averbode heeft Race Against Nature alle records gebroken. Het mag duidelijk zijn dat survivalruns hot zijn!

Race Against Nature is een onderdeel van de Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire loopevenementen van ons land. Tijdens deze survivalruns moeten verschillende (natuurlijke) hindernissen overwonnen worden. Wie finisht, is Spartacus!

In een zonovergoten Averbode legden de deelnemers een parcours van ongeveer 10 km lang af. Onderweg moesten ze 17 hindernissen – waaronder vele water- en modderproeven – overwinnen die luisterden naar ronkende namen als Swim Sala Bim, Muddylicious, Sahara en Monkey Island. Alleen de namen horen is al plezant…

Sandy Cardinael legde het traject als snelste af in 48 minuten 46 seconden. Ben Gielen deed er 10 seconden lager over. Itse Van Nijlen liet met 49:14 de derde tijd noteren. Maar vergeet niet: iedereen die finisht is Spartacus!

Wie zichzelf ook eens Spartacus wil voelen moet niet tot de volgende editie van Race Against Nature wachten. Op 15 november vindt in Nieuwpoort de volgende manche van de Spartacus Series plaats, de Neptunus Run. Snel zijn is de boodschap, er zijn nog maar een duizendtal startbewijzen beschikbaar!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?