Zon, zee en loopschoenen

4.000 lopers zetten vrijdag het verlengd weekend sportief in met de Knokke 10K. Heel wat vrouwen zullen er de loopschoenen aanbinden voor de eerste Knack Weekend Ladies Run van het jaar.

In Knokke-Heist staat de eerste Knack Weekend Ladies Run op het programma. (foto marcellino bogaert)
Op basis van de voorspellingen gaan ook de weergoden hun duit in het zakje doen om er een echt loopfeest van te maken aan de kust. Het aantal deelnemers bij de voorinschrijvingen is dit jaar met bijna 30% gestegen, dus het belooft alvast een recordeditie te worden.

Na Oostende en Antwerpen is de Knokke 10K (start om 15u30) de derde manche van het regelmatigheidscriterium Partena Run Classics Vlaanderen. Na de ING Antwerp 10 Miles staat Koen Neven bij de mannen en Veerle Dejaeghere bij de vrouwen aan de leiding.

Het belooft erg spannend te worden want alle toppers zijn aanwezig: Koen Wilssens, de verrassende winnaar in Antwerpen heeft besloten een gooi te doen naar het eindklassement. Hans Janssens, tweede in Antwerpen, is belust op revanche en zal in Knokke-Heist zijn eerste overwinning van het jaar willen behalen. Neven past voor Knokke, dus we krijgen bijna zeker een nieuwe leider.

Bij de vrouwen zal Veerle Dejaeghere voor het eerst een wedstrijd over 10 km lopen. Benieuwd of ze op de langere afstand haar derde overwinning op rij kan behalen.

EERSTE KNACK WEEKEND LADIES RUN

Het programma werd voor deze editie uitgebreid met de Knack Weekend Ladies Run over 3,5 km (start om 14u30) . Na het grote succes van de Knack Weekend Ladies Run in Kortrijk, werd er in 2009 een heuse Knack Weekend Ladies Run Series opgezet – bestaande uit 4 Ladies Runs. Knokke is de eerste uit het rijtje met verder nog Kortrijk (1 juni), Brussel (4 oktober) en Hasselt (11 oktober).
 
Enkele BV’s zijn ambassadrice van deze series, met aan de start in Knokke-Heist: Trui Moerkerke (hoofdredactrice van Knack Weekend), Martine Tanghe (nieuwsanker bij VRT) en Gella Vandecaveye. Siska Schoeters moet omwille van ziekte in laatste instantie afhaken.

Naast de 10K en de Ladies Run staat om 14u50 de Knokke Jogging over een nieuw parcours van 5,5 km op het programma. Met iets meer dan 1.100 kindjes tussen 6 en 12 jaar heeft Knokke-Heist, samen met Antwerpen, Verviers en Hasselt ook de grootste Chiquita Kids Run van het land (start om 14u00).


Praktische info
Start: Albertlaan
Finish: Gemeenteplein

Programma:
14.00 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.30 u.: Knack Weekend Ladies Run 3,5 km
14.50 u.: Knokke Jogging 5,5 km
15.30 u.: Knokke 10K

Inschrijvingen:
Inschrijven voor de verschillende afstanden kan vanaf 11 uur in Jeugd- & Kunstcentrum De Marge (E. Verheyestraat 16 – naast Sportcentrum De Stormmeeuw)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?