Work-out van 3 minuten met evenveel effect als volledige sportsessie

Als je eens wat minder tijd hebt om te lopen en toch in vorm wil blijven, dan hebben we goed nieuws voor jou! Er zou een training bestaan van amper 3 minuten die je helpt om even fit en gezond te blijven als door hardlopen. Bring it on!

Sportfysiotherapeut Kusal Goonewardena, die veel Australische topatleten onder zijn hoede heeft, is ervan overtuigd dat een korte, krachtige work-out van 3 minuten even effectief is voor je lichaam als een langere en minder krachtige sportsessie (bv. een duurloop). De voorwaarde is wel dat je de work-out 5 keer per week uitvoert.

Een andere belangrijke voorwaarde voor succes is dat je gedurende 85% van de tijd heel krachtige, intensieve bewegingen maakt. Het is dus geen rustige sportsessie die je helemaal ‘zen’ maakt maar wel een explosieve work-out waarbij je veel energie verbruikt (én wellicht ook flink wat zweet verliest). Enkele voorbeelden: 3 minuten ononderbroken touwtjespringen, sprintjes trekken, jumping jacks, squats… Kortom activiteiten waarbij je hartslag flink de hoogte ingaat. Het doet een beetje denken aan HIIT.

Goonewardena is er ook van overtuigd dat deze korte work-outs van amper 3 minuten per dag je lichaam zin doen krijgen in meer lichaamsbeweging. Ze dagen je uit om de lat alsmaar hoger te leggen en op den duur zal je lichaam alsmaar meer willen bewegen en sporten. Het is alleszins het proberen waard!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?