Wordt loopuitdaging nieuwe Ice Bucket Challenge?

Wordt de opvolger van de Ice Bucket Challenge er eentje waarbij lopen een belangrijke rol speelt? Wel als het afhangt van deze postbode.

Iedereen herinnert zich nog wel de Ice Bucket Challenge, waarbij iemand een emmer ijskoud water over zijn of haar hoofd kapte om de ziekte ALS onder de aandacht te brengen en geld ervoor in te zamelen. Elke persoon die dat deed, nomineerde ook collega’s, vrienden, bekende mensen, … die hetzelfde moesten doen.

Dat concept probeert 40-jarige Kelly Williams uit het Engelse Yorkshire nu toe te passen voor de ziekte van Lyme. Sol, een Argentijnse vriendin van haar, lijdt aan die ziekte als gevolg van een tekenbeet die ze in 2012 opliep in Groot-Brittannië. De situatie is ondertussen dermate verergerd dat ze 23 uur per dag al liggend moet doorbrengen en dat een stamcelbehandeling haar enige redmiddel is. Daarvoor wil Kelly met haar actie Spread a Little Sunshine (Sol is het Spaanse woord voor zon) een kleine 70.000 euro inzamelen.

23 marathons

Kelly zal 23 dagen na elkaar de marathonafstand van 42,195 km afleggen. Ze zal die niet in een stuk afwerken, maar verspreiden over de dag. Ter info: de postbode heeft tot dusver 1 marathon op haar palmares staan, eentje in Peru.

Op social media daagt de vrouw elke dag 5 vrienden en 3 bekendheden uit om de actie de wereld te laten rondgaan. Wie genomineerd wordt, moet een ‘act of kindness’ doen. Lees: een klein, mooi gebaar. Kelly somt zelf enkele mogelijkheden op: chocolade kopen voor een goede vriend, lachen naar een onbekende, naar je ouders bellen en zeggen dat je hen graag ziet, … Elke genomineerde nomineert op zijn beurt weer 5 vrienden en 3 bekendheden om de actie aandacht te geven en meer donaties te verzamelen.

De actie stopt op 23 juli.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?