Wim De Vilder op de testbank: hoe onderhoud ik mijn conditie?

Wim De Vilder loopt op zondag 24 maart de 100km-run voor Kom op tegen Kanker met zijn VRT-collega's Goedele Wachters, Bart Schols en Maarten Vangramberen. Wij waren erbij toen de nieuwslezer zich liet testen bij Energy Lab.

In ons maartnummer lees je hoe de test van Wim De Vilder verliep, welke vragen de nieuwslezer had en welke acties hij moest ondernemen om zijn 20 kilometer op zondag 24 maart goed af te werken. Op die dag neemt Maarten Vangramberen de 40 kilometer voor zijn rekening, Bart Schols de 30 en Goedele Wachters de 10. Samen klokken ze dus af op 100 kilometer.

Wim heeft als nieuwslezer een vrij onregelmatig leven, maar hij wil na zijn grote loopdoel wel graag ‘goed blijven verder lopen’, zo gaf hij aan toen Energy Lab-coach Dietmar Ledegen hem op de testbank legde. Dietmar had het volgende advies voor Wim in petto: “Ik raad je aan om eens per week een rustige duurloop en een intervaltraining te doen. Kwestie van je lichaam uit te dagen. Bouw dat rustig op. Start bijvoorbeeld met een duurloop van 50 minuten, daarna 55 minuten, … Na drie weken neem je wat gas terug om dan weer op te bouwen. Met twee trainingen per week onderhoud je je conditie, vanaf drie keer per week verbeter je ze.”

Het volledige artikel lees je in ons maartnummer (nu in de winkel), of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.