Vrouw bereikt kookpunt en rijdt boos loopparcours op (video)

Een loopwedstrijd brengt gewijzigde verkeerssituaties met zich mee. Maar daar had deze vrouw het niet zo op begrepen.

Plymouth, in het zuidwesten van Engeland, was het voorbije weekend het decor voor de jaarlijkse halve marathon. Het parcours was uiteraard afgesloten, maar op een bepaald punt zorgde dat voor problemen. De 66-jarige Joanna Pine was blijkbaar niet op de hoogte van de gewijzigde verkeerssituatie en had haast om tijdig op een workshop te geraken. Ze had dus weinig begrip voor het feit dat ze niet door kon.

Op onderstaand filmpje zie je hoe ze eerst nog afwacht, weliswaar geïriteerd. Enkele mensen proberen haar ondertussen ook duidelijk te maken dat het geen optie is om verder te rijden. Daar heeft de bestuurster lak aan en centimeter per centimeter rijdt ze verder. Een omstaander probeert Joanna nog een laatste keer op andere gedachten te brengen, maar op dat moment bereikt ze haar kookpunt (2’48” in het filmpje) en rijdt ze het parcours op. Met heel wat geroep en getier erbovenop.

De organisatie liet al weten dat er niemand gewond raakte bij dit voorval en dat de zaak verder onderzocht wordt. Het spreekt voor zich dat veel deelnemers en toeschouwers deze actie zwaar afkeuren. Zeker omdat er in het recente verleden enkele terreuraanslagen plaatsvonden met een wagen, was dit niet bepaald de beste zet van de dame in kwestie.

Reactie

Aan de plaatselijke krant Plymouth Herald vertelde Joana Pine ondertussen het volgende: “Ik was boos omdat niemand naar me luisterde of me probeerde te helpen. Ik probeerde daarna voorzichtig het parcours op te rijden, want ik wilde niemand blesseren. Ik zat ook totaal in de val, want van bij mij thuis was er geen enkele mogelijke uitweg. Alle straten waren afgesloten en ik was op voorhand – in tegenstelling tot andere jaren – niet geïnformeerd.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?