Van het station naar het stadhuis

CittA heeft het tweede deel van het parcours van de Antwerp Urban Trail bekend gemaakt. Tussen het station en het stadhuis wachten onder andere het Stadspark, de Blauwtorentunnel en het Paleis op de Meir.

Twee weken geleden gaf stadsmagazine CittA al de eerste twee kilometer van het nieuwe parcours prijs. Die brengen de deelnemers op 16 maart na de start in Park Spoor Noord via onder andere het Willy Vandersteenplein naar het Centraal Station.

Het tweede deel van het parcours leidt de deelnemers naar het Stadspark, waar ze rond de vijver en over de door de Unesco als werelderfggoed beschermde brug lopen richting het Monument der Gesneuvelden.

Na het verlaten van het park lopen ze onder de Leien door via de steile Blauwtorentunnel. Via de bevoorradingspost in de Langegang, komen de lopers uit op de Wapper, waar ze het Rubenshuis passeren en door het Paleis op de Meir lopen.

Vervolgens gaat het via de Meir en wat kleinere steegjes langs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Vlaaikensgang naar de Grote Markt, waar je letterlijk het stadhuis binnenloopt. Net als vorig jaar ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de CittA Antwerp Urban Trail.

Op 8 februari onthult CittA de rest van het parcours. Wie nog niet ingeschreven is, is er helaas aan voor de moeite. De 8.000 borstnummers zijn al de deur uit!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?