Ultralopers nemen AG Antwerp 10 Miles & de marathon voor hun rekening

Zondag 22 april is voor veel lopers een hoogdag. Dan lopen ze de AG Antwerp 10 Miles, of de marathon. Sommigen haspelen de twee wedstrijden af.

Een primeur is het niet. De voorbije jaren liepen al wel vaker mensen de AG Antwerp Marathon in de voormiddag, om in de namiddag ook nog de 10 Miles te verorberen. Maar het zou redelijk verkeerd zijn om zoiets op den duur normaal te vinden, en daarom zetten we Antwerp Ultra graag in de kijker, een initiatief van Gertjan Verdickt, Thirsa Michiels en Christophe Vandewiele.

Het doel van Antwerp Ultra is ‘simpel’: op 22 april eerst de marathon lopen en daarna de 10 Miles. 58 kilometer in totaal, dus. De ultralopers hebben deze onderneming op hun kalender gezet om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Momenteel telt de Antwerp Ultra-groep al meer dan 20 lopers. Op de website (zie hieronder) kan je zien wie er allemaal meeloopt en hoe je je eventueel zelf aanmeldt. Je leest er ook hoe je eenvoudig je steentje kan bijdragen zonder zelf mee te lopen.

Zeker ook de moeite: initiatiefnemer Christophe deelde recent zijn trainingsschema in aanloop naar de Antwerp Ultra. Dat vind je hier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?