Trucjes die je lange duurloop opvrolijken

Veel lopers hebben een haat-liefdeverhouding met lange duurlopen. Soms resulteren die trainingen in een runner's high, soms lopen ze voor geen meter. In dat laatste geval is een beetje afleiding onderweg meer dan welkom.

In ons meinummer vind je tien trucjes om je lange duurloop op te vrolijken. Twee daarvan lees je hieronder.

1. Tel, of verzin een spelletje

Marathonkampioene Paula Radcliffe telt voortdurend van 0 tot 100 tijdens het lopen, opnieuw en opnieuw. Zulke trucjes leren je meer ‘in het moment’ te lopen en niet te denken aan de afstand die je nog moet afleggen. Een ander voorbeeld van zo’n afleidingsspelletje is ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Of probeer een grappige naam te verzinnen voor elke loper of hond die je tegenkomt. Voor je het goed en wel beseft, ben je weer een kilometer verder.

2. Leg je duurloop vast op beeld

Veel lopers nemen onderweg hun smartphone mee – veiligheid boven alles. Waarom zou je die dan niet gebruiken om je duurloop op te vrolijken? Maak onderweg een mini-vlog met verschillende filmpjes (bijvoorbeeld aan elk kilometerpunt), neem foto’s (leuk voor op Strava) of maak een Instagramstory. Deel je je beeldmateriaal tijdens of na je looptocht op sociale media, dan krijg je er vast wat aanmoedigingen van virtuele supporters bij.

De overige acht trucjes vind je in ons magazine, of lees je hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?