Trein helpt marathondroom van het volledige deelnemersveld om zeep

Als loper heb je veel zaken zelf in de hand, maar niet alles. Dat zullen de deelnemers van de Portland Marathon zeker bevestigen.

In Portland vond de voorbije week de Portlandathon plaats. Een evenement aan de Amerikaanse westkust dat al voor de 47ste keer op de kalender stond. Al die ervaring bleek geen garantie voor een vlekkeloze wedstrijd. Zo kwam winnaar Tomonori Sakamoto na 2u25′ over de streep. Zijn eerste achtervolger bereikte de finish pas 27 minuten later.

Sakamoto had de zege voor het grijpen dankzij een trein. Aan een spooroverweg was Sakamoto als enige gepasseerd, toen de trein zijn opwachting maakte en de rest van het deelnemersveld ophield. Het duurde liefst 20 minuten vooraleer iedereen weer verder kon.

Enorm vervelend, zeker omdat de wedstrijd ook een officiële kwalificatierace is voor populaire marathons zoals die van Boston. De organisatie van de Portlandathon verontschuldigde zich al bij de deelnemers, en zal onder meer contact opnemen met de collega’s in Boston. De kans dat ze in Boston rekening zullen houden met die situatie (en eventueel tijden op basis van gps-horloges accepteren), lijkt ons klein. Het is namelijk niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. En telkens kenden ze in Boston geen genade.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?