Tips voor een geslaagd strandloopje

Tijdens de zomermaanden organiseren veel kustgemeenten een loopwedstrijd op en rond hun strand. Lopen onder een stralend zonnetje en met een mooie kustlijn als decor, is verleidelijk, maar niet altijd even gemakkelijk. Wij loodsen je langs de valkuilen.

Tijdens strandlopen moet je voortdurend aandachtig zijn. Op het parcours liggen vaak verrassende obstakels. West-Vlaming Davy Stieperaere neemt al jarenlang deel aan de zomerse loopwedstrijden aan de kust en weet dus waarover hij spreekt: “Je loopt soms over golfbrekers, maar zelfs zandkastelen en putten kunnen je volledig uit je ritme halen. Natuurlijk geniet je als loper graag van het zicht op de nabijgelegen zee, maar ik raad iedereen zeker aan om goed te kijken waar ie loopt.”

Ook Energy Lab-coach Thijs Dekiere waarschuwt strandlopers voor de verschillende valkuilen op het strand: “Ik probeer telkens zo dicht mogelijk bij de kustlijn te lopen, ook al moet ik daarvoor iets meer afstand afleggen. Op het hardere gedeelte – nabij de kustlijn – loop je gemakkelijker en sneller, en zak je ook minder diep weg in het zand. Op die manier belast je je spieren minder.”

Het vollledige artikel over tips & tricks voor een geslaagd strandloopje lees je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.