Tips & tricks voor goede vakantieloopfoto’s

Stuit je tijdens het lopen in het buitenland plots op een prachtig uitzicht en wil je dat graag vastleggen op beeld? Check dan even deze tips.

Er zijn – naast het materiaal – twee factoren waarmee je rekening moet houden: licht en achtergrond. Een gouden regel in verband met belichting: een onderwerp in beweging ‘bevriest’ pas als het voldoende verlicht is. Als fotograaf mag je in de schaduw blijven, maar zorg ervoor dat je onderwerp in het licht zit of ernaartoe rent. Positioneer jezelf zodat de zon zich achter jou bevindt en op het onderwerp van je foto schijnt.

Als je graag een voorbijhuppelend hertje fotografeert, volg de actie dan horizontaal met je camera, en niet vanuit stilstand. Dat is de beste manier om je onderwerp scherp te stellen en de achtergrond wazig te houden. Het levert een foto op die echte snelheid en beweging uitbeeldt.

Nog meer tips over de belichting en achtergrond lezen? Of wil je weten met welk materiaal je als loper het best op pad gaat als je goede foto’s wil maken? Je leest het in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?