Tip om het lopen in je eigen buurt wat uitdagender te maken!

De Amerikaanse ultraloopster Jen Golbeck is aan een ferme uitdaging bezig: ze wil door alle straten lopen in the Florida Keys.

Jen Golbeck begon aan haar challenge in het begin van het jaar en door de coronasituatie had ze de voorbije 2 maanden, zoals zovelen onder ons, extra tijd om veel te lopen. Ideaal dus! Voor wie the Florida Keys niet kent: deze (wondermooie!) archipel aan de zuidkust van Florida bestaat uit zo’n 1.700 afzonderlijke eilandjes en is in totaal zo’n 356 vierkante kilometer groot. Golbeck heeft geen idee hoeveel kilometer ze uiteindelijk zal gelopen hebben, maar het is duidelijk: het zullen er veel zijn. Ze zit momenteel aan bijna 500 kilometer, toch al een behoorlijk bewonderenswaardige prestatie als je ’t ons vraagt!

#JenRunsEveryRoadInTheKeys
Golbeck heeft al veel gelopen maar ze heeft ook nog een lange weg te gaan. Tijdens de coronacrisis heeft ze al deelgenomen aan veel virtuele loopevents. Ze maakt dan telkens van de gelegenheid gebruik om intussen nieuwe straten af te lopen in the Keys. Efficiënt multitasken heet dat! Je kan Goldbecks avonturen uitgebreid volgen op social media onder de hashtag #JenRunsEveryRoadInTheKeys en ook op Strava. Daar loopt ze af en toe een mooi staaltje ‘Strava art’ tevoorschijn. Zeker eens checken!

Misschien ben je nu wel geïnspireerd om ook jouw stad ‘af te lopen’? Koppel er ook een leuke hashtag aan (bv. #IkLoopDoorElkeStraatInGent) en wie weet ga je wel totaal viraal… Have fun & keep moving! 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.