Schoenen
Bij droog weer volstaan trailschoenen met een iets minder grof profiel (2-tal mm). Als er meer kans is op modder, neem je beter een ander profiel (4- 6mm), waardoor je meer grip zal hebben. Denk er ook aan dat je aangepaste sportkousen hebt om blaren te vermijden! Door het gevarieerde terrein is die kans op blaren groter bij trails.
Kleding
Het wordt normaal gezien steeds warmer. Tijdens zo’n trail wil je dan zeker een ademend T-shirt dat ervoor zorgt dat je zweet verdampt. Anders plakt je shirt op de huid, wat tot schuurwonden kan leiden. Hetzelfde geldt voor je loopshort. Zorg dat je alles al eens getest hebt op training, dan ben je zeker dat er geen onverwachte problemen opduiken.
Running poles
Loopstokken worden vaak gebruikt om langere klimmen te overwinnen. In België is dit dus minder van toepassing, aangezien je de stokken telkens terug zou moeten opbergen tijdens de trail. De reden waarom je loopstokken zou gebruiken, is om extra stabiliteit te creëren op technische stukken. Als je ervoor kiest om deze te gebruiken, oefen dan zeker op training om de juiste techniek onder de knie te krijgen, want anders zijn ze meer een last dan een hulpmiddel!
En verder …
Voorzie jezelf voldoende van eten en drank. Je doet daarvoor een beroep op de bevoorradingen, maar water of isotone drank onderweg kunnen zeker geen kwaad. Een rugzak of gordel zijn de meest voorkomende manieren om ze onderweg mee te nemen. Bij deze draagzakken heb je ook opbergruimte om een regenjas, loopstokken en voeding weg te steken.