Straffe getuigenis van ‘dikke loopster’

We laten je graag kennis maken met Mirna Valerio uit de VS. Geen loopster met de 'perfecte maten', wel eentje met een sterke persoonlijkheid.

“Ik ben dik en ik ben een stevige vrouw.” Zo begint de getuigenis van Mirna Valerio in onderstaande video. Mirna begon terug te lopen nadat ze in 2008 een paniekaanval had gekregen, waarvan ze dacht dat het een hartaanval was. “Ik moest anders gaan leven. Voor mezelf, mijn familie en kind.”

Daarin slaagde ze wonderwel. Mirna liep ondertussen al meerdere obstacle runs, marathons en ultra’s. “Die eerste meters op de loopband waren verschrikkelijk. Ja, de loopband, want in het begin was het moeilijk om buiten te komen en om te gaan met starende blikken en dingen die de mensen naar me riepen.”

Maar Mirna liet de negativiteit haar leven niet beheersen en schreef over haar ervaringen het boek ‘A Beautiful Work in Progress’ en heeft ook een inspirerende Instagram-pagina (zie hieronder, The Mirnavator). “Als je je levensstijl omgooit, weet dat er mooie en minder mooie momenten zullen komen. En het belangrijkste: accepteer jezelf en doe wat je altijd al wilde doen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?