Start-up helpt om sportieve voornemens na te komen

Bij het begin van dit jaar maakten veel mensen zoals altijd goede voornemens. Vaak zijn dat sportieve plannen zoals meer bewegen, een marathon lopen… Helaas worden veel voornemens ook al even gauw weer opgeborgen. Daar wil de Lokerse start-up Give A Nudge nu verandering in brengen. CEO Dennis Van Cotthem ontwikkelde met zijn bedrijf ‘de nieuwe cadeaubon’ met bijhorende applicatie. Daarmee wordt de ontvanger aangespoord om zijn doelstellingen te behalen.
Denk bij de term ‘cadeaubon’ nu niet aan een soort Bongo-bon want dit is iets anders. “Zo’n typische cadeaubon wordt vaak geschonken uit ‘gemak’. Wij willen méér doen, een cadeaubon met een verhaal bieden,” aldus Van Cotthem. Dat verhaal ontstond toen Van Cotthem door medeoprichter Kristof Bohyn werd uitgedaagd om mee te lopen in de Ballonloop in Sint-Niklaas. “Ik nam deel maar ik had het erg lastig en voelde dat ik al lang niet meer aan sport had gedaan. Op het einde kreeg ik een waardebon, waarmee ik loopschoenen ging kopen. Het idee in zijn huidige gedaante kreeg pas echt vorm toen ik een keer ging lopen en de gsm van mijn zoon moest meenemen. Zijn smartphone moest vijf kilometer beweging registreren voor Pokémon Go. Vanuit dat gedachtegoed kreeg ik het idee om een cadeaubon te ontwikkelen. De bedrijfswereld werkt al langer met beloningsprogramma’s waarmee werknemers geschenken kunnen winnen. Ook kranten en media doen gretig mee. Dus waarom geen soortgelijk concept ontwikkelen voor particulieren?

Zo ontstond ‘Give A Nudge’ en de samenwerking werd gestart met een app-ontwikkelaar en online marketingbureau. Vandaag staat het concept zo goed als op punt. Concreet moet je als gever een uitdaging selecteren of aanmaken. Dat kan gaan over sport en gezond leven, bijvoorbeeld 10 kilometer lopen tegen een bepaalde datum, elke dag een half uur wandelen… Het kan ook gericht zijn op meer leren ontspannen, stoppen met roken… Vervolgens selecteert de gever een cadeaubon (de ‘nudge’) bij een van de partners. Die wordt dan aan de ontvanger bezorgd. Als hij/zij de uitdaging tot een goed einde brengt, heeft hij/zij recht op het cadeau. Het is de bedoeling dat de gever de ontvanger de hele tijd blijft motiveren, bijvoorbeeld via een speciaal ontwikkelde chatbox.
Op die manier helpt de ambitieuze start-up mensen om gezonder en bewuster te gaan leven. Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Give A Nudge verkoopt overigens ook accessoires die de gever van de bon erbij kan schenken, bijvoorbeeld drinkbussen, stappentellers, sportieve kledij… Kortom alles wat de ontvanger kan helpen om het doel te halen! Neem zeker eens een kijkje op de website van Give A Nudge.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.