Sportende ambtenaren mogen uur laten beginnen werken

Ambtenaren in de Turkse provincie Edirne mogen een uur later aan hun werkdag beginnen als ze eerst gaan sporten. Daarmee wil de overheid obesitas tegengaan.

Normaal gezien beginnen ambtenaren in de Turkse provincie Edine om 8u30 aan hun werkdag. Wie meedoet aan het programma ‘Our Cure is Sport’ mag vanaf nu een uurtje later op kantoor aankomen, zo meldt de BBC. Ze krijgen ook hulp om een geschikte sport te vinden en mogen naar een diëtist.

‘Our Cure is sport’ is een onderdeel van het actieplan van gouverneur Dursun Ali Sahin om obesitas te bestrjden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kampte meer dan 60% van de Turkse volwassenen in 2014 met overgewicht kampt (bmi hoger dan 25), van wie bijna de helft met obesitas (bmi hoger dan 30).

Dursun Ali Sahin kondigde eerder al een boycot aan op het gebruik van liften voor de eerste drie verdiepingen van publieke gebouwen, uitgezonderd rust- en ziekenhuzen. Ook verplichtte hij cafés en restaurants om één in plaats van de gebruikelijke twee suikerklontjes te serveren bij de thee, en mogen zoutvaatjes niet langer op tafel staan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.