Sport en architectuur komen naadloos samen in nieuwe ondergoedlijn

Sportkledingmerk Odlo ontwikkelde samen met het architectenbureau Zaha Hadid Design een revolutionaire lijn functioneel sportondergoed.
“Er zijn 360 graden, dus waarom zou je het bij eentje houden?” Dit beroemde citaat van de iconische architecte Zaha Hadid beschrijft perfect de buitengewone samenwerking tussen het sportkledingmerk Odlo en het gerenommeerde architectenbureau Zaha Hadid Design, dat een handelsmerk maakte van verschillende lagen en naadloze overgangen. De samenwerking is gebaseerd op de gedeelde passie voor precisie, esthetiek, prestaties en innovatie. Het resultaat: een frisse nieuwe lijn van functioneel sportondergoed.

Organic Bodymapping concept 

Wanneer architectuur en sport samenkomen, is het menselijk lichaam het plan van de architect. De samenwerking tussen Odlo en Zaha Hadid leidde tot het concept van organische bodymapping. Het lichaam heeft verschillende behoeften op koude dagen, afhankelijk van de sportieve activiteit en het lichaamsdeel. Daarom heeft Odlo met organische prestatiegebieden gewerkt in de nieuwe ondergoedlijn. Sommige zones hebben isolerende eigenschappen, terwijl andere net bijzonder ademend zijn. Bovendien is de kledij gemaakt uit stoffen met het innovatieve 360° Motion Design voor extra stretch op de knieën en ellebogen om onbeperkte bewegingsvrijheid te garanderen. De zones vloeien naadloos in elkaar over zonder hechting, naden of inzetstukken. Dit voelt uiterst comfortabel aan voor de gebruiker, welk type sport hij/zij ook beoefent.

Odlo Futureskin
Met de exclusieve Odlo Futureskin Sports Underwear shirts en -broeken heeft Odlo opnieuw een revolutionaire generatie sportondergoed ontwikkeld. Dankzij de Organic Bodymapping en de naadloze breitechnologie is de nieuwe ondergoedlijn vloeiend en organisch, zoals de composities van Zaha Hadid, en garandeert het onvergelijkbare prestaties. 
Odlo’s Herfst/Winter 2018 collectie is beschikbaar in de gespecialiseerde sportwinkels en online via odlo.com

In België tekende Zaha Hadid het Havenhuis in Antwerpen, de hoofdzetel van het havenbedrijf. De architecte overleed in 2016 aan een hartaanval.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?