Rutger Beke, 3de in Great Bruges Marathon: ‘Trainde 100 km per week’

Enkele jaren geleden sierde ex-triatleet Rutger Beke onze cover. Vorige week werd hij knap derde in de eerste Great Bruges Marathon. Daar zal het niet bij blijven.

Rutger Beke schreef als triatleet enkele Ironmans op zijn naam en finishte in 2002 ook als tweede in Hawaï, op het officieuze WK triatlon.

Ondertussen is Beke 40 jaar en vorige week verscheen hij aan de start van de eerste Great Bruges Marathon. “Ik wilde eerder dit jaar de marathon van Rotterdam in minder dan 2u30′ lopen, maar dat lukte niet. Ik kwam de man met de hamer tegen (Beke kwam na 2u57′ binnen; red.)”, vertelt Beke aan Het Nieuwsblad.

Weektotaal

In Brugge finishte Beke als derde, in 2u36’50”. Ruim tien minuten na winnaar Alexander Diaz Rodriguez. “Ik kon pas in september mijn kilometers lopen, omwille van een lichte blessure. Een keer haalde ik een weektotaal van 140 kilometer, maar voorts ging de teller nooit boven de 100 kilometer.”

Beke heeft de smaak helemaal te pakken. En het hoeft niet bij een marathon te blijven. Op zijn verlanglijst staat La Diagonale des Fous. Beke: “Een wedstrijd van 167 km op Réunion, met 10.000 hoogtemeters in warme omstandigheden.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?