Ruben Block siert cover van nieuw running.be magazine!

Ruben Block, een uitgebreide Start 2 Run-special, tips om de feestkilo's er weer af te krijgen, een trainingsschema voor de DVV Antwerp 10 Miles... Dit en nog veel meer vind je in het januarinummer van running.be magazine. Nu in de winkel!

Onze man volgde Triggerfinger-frontman Ruben Block op een van zijn favoriete parcours in Antwerpen. Het is de tijd van de goede voornemens, dus polsten we bij zeven lopers naar hun ambities voor 2016. We zetten de grootste klassiekers van het nieuwe jaar op een rijtje in onze wedstrijdkalender. En in deze periode is een snotneus of keelpijn onvermijdelijk, daarom zochten we een antwoord op de vraag: “Mag je blijven lopen als je ziek bent?”.

Voor veel mensen is goed voornemen nummer één beginnen met lopen. Daarom is het januarinummer onze Start 2 Run-special. We brachten enkele ervaringsdeskundigen, onder wie Evy Gruyaert, rond de tafel voor een debat. We testten vijf sporthorloges voor beginners uit, geven je 50 redenen om te (beginnen met) lopen en sommen 15 typische beginnersfouten op. Chris De Wandel vertelt hoe hij in één jaar tijd transformeerde van Start 2 Runner naar marathonloper. Onze vereniging in de kijker zijn de Bossuwé Runners, die ontstonden uit een Start 2 Run cursus.

Natuurlijk heeft Paul Van Den Bosch een echt Start 2 Run-schema in petto, zowel van 0 naar 5 km, als van 5 naar 10 km. Nog in de trainingsrubriek schotelt hij een 12-wekenschema richting DVV Antwerp 10 Miles voor, zowel voor beginners als gevorderden. We gingen ook na hoe je de meest voorkomende loopblessures kan voorkomen en behandelen. En onze voedingsexpert Jolien Lewyllie geeft tips om de feestkilo’s er weer af te krijgen.

Onze redacteurs namen deel aan de Electric Run in Antwerpen en de marathon van Athene. We spraken met Lieven Van Linden over zijn vijfde plaats op de Jungle Marathon en met de blinde loper Mohammed Birza. We zochten uit hoe duurzaam onze loopmerken zijn en testten het fitnessconcept Fit20 uit.

Raf De Smet heeft het in zijn column over lopen met een (goed) doel voor ogen. Alain Bernard van DEME is onze CEO in de kijker. In ‘Het Loopparadijs’ bezoeken we de Costa Brava. Daarnaast zijn er ook nog de vaste rubrieken zoals de sprintjesgadgets en ‘in beeld’-pagina’s.

Dit alles en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 7 januari in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?