Recordeditie voor Decathlon Crêtes de Spa

De derde editie van de Decathlon Crêtes de Spa werd een onvervalst succes. Maar liefst 3.800 deelnemers trokken naar Spa voor een tocht door de prachtige bosrijke omgeving.

Met 3.800 deelnemers in totaal daagden er maar liefst 500 enthousiastelingen meer op dan vorig jaar. Onder een stralende ochtendzon werd om 9u de Trail van 55 kilometer op gang geschoten. Later in de voormiddag werden ook de Chiquita Kids Run en de 8 kilometer afgewerkt en om 13u ging de 21 kilometer van start.

“Die 21 kilometer telde 2.400 deelnemers en de Trail was met 600 deelnemers volledig volzet”, klinkt het bij de organisatie. De overwinning in de Trail was voor de Nederlander Huub Van Noorden in een tijd van 4u22’15”. “Vorig jaar werd ik hier zevenden en dit jaar kwam ik terug voor de overwinning”, aldus Van Noorden, die maar liefst 27 minuten voorsprong had op nummer twee Fabian Magnée.

Bij de vrouwen ging de overwinning in de Trail naar Janick Delva in een tijd van 5u28’43”. Jelle Bertels mocht op zijn beurt juichen op de 21 kilometer. Hij won in een tijd van 1u16’46”. De 8 kilometer werd gewonnen door Eddy Vandeputte in 29’27”.

Opvallend: ook Jacques en Olivia Borlée zakten af naar Spa om hun steun voor SOS Kinderdorpen nog eens extra in de verf te zetten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?