Polars nieuwste loopmaatje: RS300X

Lopers die nauwgezet hun trainingen willen bijhouden en evalueren vinden in de nieuwste Polar een nieuw speeltje. De RS300X combineert snelheid, afstand en hartslagmeting.

De RS300X is vanaf april beschikbaar. (foto polar)
Snelheid en afstand mogen dan wel belangrijke trainingsindicatoren zijn, de extra dimensie van je hartslag vertelt je precies wanneer je sneller of trager moet lopen, welke de correcte trainingsintensiteit is en wanneer het tijd is om te herstellen.

Door hartslagmeting toe te voegen aan je trainingsinformatie, zul je efficiënter trainen en op een meer constante manier je prestaties opbouwen, wat ook het doel van je looptraining is.

“Met de RS300X kan ik dankzij de combinatie tussen snelheid, afstand en hartslagmeting heel eenvoudig mijn trainingsintensiteit volgen, zelfs indien ik de route die ik ga nemen niet op voorhand ken,” aldus Maija Oravamäki, een lange afstandsloper met een persoonlijke besttijd van 2:35:37 in de marathon van Hamburg.

“Weten welk tempo ik precies moet aanhouden in de verschillende trainingszones en hoe lang ik dat moet doen, is van onschatbare waarde. Het helpt me om een constant ritme aan te houden en mijn vooropgestelde tijd te behalen. Dankzij de RS300X ben ik niet gebonden een voorafbepaald parcours en ontvang ik tijdens het lopen in real time waardevolle trainingsinformatie – en na het lopen zelfs meer online.”

Dankzij een aantal belangrijke trainingsfuncties kan je met de RS300X jezelf voorbereiden op eender welk evenement van betekenis, je training plannen, analyseren en aanpassen. Met de optionele Flowlink kun je alle data van je trainingssessie draadloos overbrengen naar je online trainingsdagboek op polarpersonaltrainer.com.

Daar kun je zien welke vooruitgang je boekt, online interageren, trainingsplannen downloaden, tips bekijken voor een op maat gemaakt trainingsprogramma, en wedijveren met je vrienden in virtuele competities.

BUITENSPORTEN

De RS300X meet afstand en snelheid via de S1 foot pod en is GPS compatibel via de G1 GPS sensor. Hierdoor kun je hartslagmeting ook combineren met snelheid‐ en afstandsmeting voor buitensporten zoals wielrennen of skiën.

Voor wie zich specifiek op lopen richt, zal de combinatie met de S1 foot pod dus het meest efficiënt zijn. Voor wie daarentegen aan buitensport doet en zowel snelheid, afstand als hartslagmeting wil volgen, is de combinatie met de GPS sensor aan te raden.

De Polar RS300X kost 129,90 euro en is vanaf april beschikbaar in de erkende Polar verkoopspunten. Hij komt ook als ‘Run’ of ‘Multi’ set in combinatie met respectievelijk de S1 foot pod of de G1 GPS sensor. De S1 foot pod, de G1 GPS sensor en de Polar Flowlink zijn ook als afzonderlijk accessoire verkrijgbaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?