Organisator vindt goedkope en simpele manier om mensen aan het lopen te krijgen

Mensen aan het lopen krijgen ... Veel evenementen gooien er grote budgetten tegenaan om dat voor elkaar te krijgen. Maar het kan ook simpeler, kleinschaliger, goedkoper ... en efficiënter!

Dave McGillivray is de man achter de Boston Marathon, een van de grootste loopwedstrijden ter wereld. Hij geeft vaak lezingen en inspireert daar niet-lopers om deel te nemen aan een loopwedstrijd. En dat hoeft heus niet de Boston Marathon te zijn.

McGillivray gebruikt daarvoor een simpele tactiek. Tijdens zijn lezing vraagt hij telkens aan het publiek wie er nog nooit deelgenomen heeft aan een loopwedstrijd. Vervolgens roept McGillivray een van die mensen het podium op. Daarbij vraagt de organisator aan de rest van het publiek om de persoon in kwestie luid aan te moedigen, wat ook aan de finish van een loopwedstrijd gebeurt.

De persoon die op het podium komt, krijgt van McGillivray een medaille. Het is een kleinood dat je moet inspireren. Op de voorkant staat: ‘Volgende doel: mijn eigen medaille in de wacht slepen’. Op de achterkant staat het adres van McGillivray en de vraag om de medaille terug te sturen zodra je er eentje gekregen hebt na een loopwedstrijd. Want met jouw ‘leenmedaille’ kan McGillivray daarna andere toekomstige lopers inspireren.

Onderstaand voorbeeld is van Margie Mariner. Zij was 65 toen ze in het najaar van 2017 de medaille van McGillivray kreeg. Dat gaf haar het laatste zetje om zich in te schrijven voor een loopwedstrijd. En McGillivray weet: “Jezelf inschrijven, dat is het moeilijkste van het hele loopevenement.” De organisator schat dat hij tot dusver ongeveer 300 medailles heeft uitgedeeld en dat hij er daarvan zo’n 90% heeft teruggekregen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?