Opvolger voor Nike Flyknit Lunar

Nike steekt de populaire Flyknit Lunar1+ in een nieuw jasje. De Flyknit Lunar2 combineert nog steeds een Flyknit-bovenwerk en Lunarlon-zool en is nog lichter en steviger dan zijn voorganger.

Na het grote succes van de Flyknit Lunar+1 kregen de designers van Nike de opdracht om de schoen nóg beter te maken. Het bijzondere van deze schoen zit hem in de combinatie van twee hypermoderne technologieën: Flyknit en Lunarlon.

Het lichtgewicht Flyknit-bovenwerk geeft steun, is helemaal rekbaar en zorgt voor de nodige ventilatie. Het naadloze bovenwerk is bovendien gemaakt uit één stuk, wat zorgt voor minder gebruikte materialen en dus vriendelijk is voor het milieu. Om nog meer steun te geven zijn er Flywire-kabeltjes in verwerkt, zodat de voet steviger blijft zitten. In vergelijking met de vorige versie hebben de designers nog meer stretch aan het bovenwerk toegevoegd voor een nog betere pasvorm, en ook de tong is manifester aanwezig.
 
De zachte en comfortabele Lunarlon-zool geeft nog meer ondersteuning en is flexibeler geworden. De designers baseerden zich bij het ontwerp op basis van drukpuntenonderzoek en tekenden zo een patroon uit voor een nog natuurlijkere afwikkeling van de voet.

Het resultaat is een lichtgewicht maar toch stevige neutrale schoen. De Flyknit Lunar2 is momenteel online verkrijgbaar in de kleuren blauw-geelgroen en oranje-paars.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?