Op reis? De beste apps om looproutes te vinden

Nieuwe omgeving, nieuw loopparcours! Met volgende apps vind je snel en eenvoudig looproutes op jouw nieuwe bestemming.

Strava

De meest (internationaal) bekende onder de sportapps is Strava. De ‘Global Heatmap’ van deze sociale netwerksite toont (zwem-, fiets- én loop-) activiteiten op een bepaalde locatie van de voorbije twee jaar.  Het enige wat jij moet doen, is je locatie invoeren in de zoekbalk. Vervolgens kleurt de kaart met verschillende looproutes in jouw omgeving: hoe feller de kleur, hoe populairder de route. Deze heatmap wordt maandelijks geüpdatet en kan je ook raadplegen als je geen Strava-lid bent.

MayMyRun

Met deze app creëer en ontdek je gemakkelijk nieuwe routes. Je geeft je locatie en voorkeuren in én kan je favoriete routes nadien opslaan. Extra handig voor zij die een specifieke afstand willen lopen, is de ‘Route Genius’-optie, die automatisch een route weergeeft met jouw gewenste afstand.

Runtastic

Deze app geeft je een overzicht van eerder gelopen routes op basis van locatie, afstand of hoogteverschil. Hetgeen waar jij naar op zoek bent dus! De app laat je ook veilig voelen in een vreemd land: via de live tracking-optie kunnen vrienden of familie jouw route namelijk op een kaart volgen. Én je live aanmoedigen. Leuk meegenomen als je die steile helling oploopt.

Endomondo

Dit sociaal netwerk verbindt je met andere sporters, terwijl je er ook tal van routes op terugvindt. Competitief kantje? Dan is de ‘Route Champion’ iets voor jou. Deze toepassing bekroont leden die de snelste tijd van een bepaalde route lopen. Een leuke extra motivatie. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?