Ook olympische marathonatlete doet mee aan The Classic

Maandagavond 10 juli vindt de 32ste editie van The Classic in Tessenderlo plaats. Eentje met een olympisch randje.

The Classic was één van de allereerste grote massalopen van ons land en behoort tot de Running Tour. Het evenement is ook meer dan een gewone stratenloop, het is een echt loopfeest. De deelnemers worden langs het volledige parcours aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Het evenement staat gekend als één van de wegwedstrijden met de meeste supporters langs de kant van de weg.

Op het programma staan The Classic 10 km en de Jogging 4 km. In beide gevallen loop je niet alleen door het centrum van feestvierend Tessenderlo, maar ook dwars door het Cultureel Centrum. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Lopers die achteraf blijven uitblazen op de kermis, kunnen om 23.30u nog genieten van het traditionele vuurwerkspektakel.

Olympisch

De organisatie verwacht zowat 3000 deelnemers aan de start van The Classic. Onder hen ook twee olympiërs! Manuela Soccol liep de voorbije zomer de olympische marathon in Rio en is in Limburg opnieuw de grote kanshebber op de zege bij de vrouwen, ze won ook de vorige twee edities van The Classic. Voor Tia Hellebaut, goud in het hoogspringen in Peking (2008) en inwoonster van Tessenderlo, staat het plezier voorop. De 10 km blijft met ongeveer 2000 lopers veruit de populairste afstand. Maar ook de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed.

Je kan je trouwens nog altijd inschrijven. Tot en met zondagavond 9 juli kan dat via de website van de Running Tour. Je kunt ook terecht bij Ren Tessenderlo tot en met zaterdag 8 juli (Geelsebaan 155, 3980 Tessenderlo). Je krijgt er je borstnummer meteen mee naar huis. De dag zelf kan je ter plaatse inschrijven vanaf 16u in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark. Breng je e-ID mee voor een vlotte registratie! De Kids Run start om 19u, de jogging van 4 km om 19.30 en The Classic zelf om 20u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?