Onze man loopt met handschoenen en muts in 25 °C

Onze journalist Dirk Van Thuyne nam vorig jaar deel aan de Cortina Trail, een wedstrijd van 48 kilometer met 2600 hoogtemeter in de Italiaanse Dolomieten. Niet alles verliep vlekkeloos.

In het januarinummer van running.be magazine lees je de volledige reportage van Dirk over zijn deelname aan de Cortina Trail. Je zal merken dat onze journalist er enorm van genoten heeft, maar dat tegelijkertijd niet alles volgens plan verliep.

Dirk loopt liever dan dat hij achter zijn computer zit of in de weer is met zijn smartphone. Helaas had dat in Italië ook een nadeel. Voor dit soort ondernemingen moet je op voorhand langs de materiaalkeuring. Daar checken ze of je alle benodigdheden bijhebt. Dirk was met alles in orde, maar toen hij aan de wedstrijd bezig was, viel hem iets op: “Ik ben haast de enige met een goedgevulde rugzak. Navraag leert dat de organisatie een mailtje gestuurd had met de melding dat de kledingverplichtingen overbodig waren gezien het goede weer. Hier sta ik dan, met een rugzak vol warme kleren, handschoenen en een muts, terwijl het al warmer is dan 25 °C.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?