Nike AeroReact past zich aan je lichaamstemperatuur aan

Elke loper kent het probleem: je kleedt je warm genoeg omdat het te koud is, maar na een paar minuten zweet je je te pletter ... Nike ontwikkelde daarom met de AeroReact-technologie een materiaal dat zich aanpast aan de temperatuur van de loper.

Het lichaam zelf helpt helpt al een handje om koel te blijven bij een hogere inspanning. Het zweet verdampt en helpt zo het lichaam een optimale temperatuur te behouden. Maar hoe harder het lichaam probeert koel te blijven, hoe moeilijker het wordt om optimaal te presteren.

Daarom ontwikkelde Nike de AeroReact-technologie: een nieuw, responsief, lichtgewicht materiaal dat ontworpen is om zich aan te passen aan de veranderingen in de temperatuur van de loper. Het bi-component van het textiel voelt het verdampen van vocht aan en opent zijn structuur om zo de ademkracht te maximaliseren. Zo ondersteunt het materiaal de bestaande thermoregulatiecapaciteiten van het lichaam.

De AeroReact-technologie werd ontwikkeld met inzichten van het Nike Explore Team (NXT) Sport Research Lab en lopers over de hele wereld. Nike spendeerde enkele jaren aan het onderzoeken en testen van het materiaal. Vervolgens zijn de prototypes wereldwijd verspreid onder lopers, die de technologie uitvoerig hebben getest tijdens het lopen.

Peter Harrison, Nike’s Innovation Project Director voor AeroReact: “De feedback van de lopers hielp om het werk van het team te valideren. Veel lopers waren verbaasd, want ze dachten dat ze het ofwel te koud ofwel te warm zouden krijgen tijdens het lopen, maar in plaats daarvan liepen ze tot het einde en vergaten ze dat ze AeroReact aan het dragen waren. Dat is geniaal nieuws voor ons, want we willen dat atleten zich kunnen focussen op datgene waarvan ze houden en wat ze het beste doen – onafgeleid door hun kleding.”

De Nike AeroReact Pullover Top voor vrouwen en de Nike AeroReact Half-Zip voor mannen zijn vanaf nu verkrijgbaar op nike.com. en in België exclusief bij Jogging+ Brussel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?