Night edition zet Race Against Nature-weekend schitterend in

Zaterdagavond werd met de Night edition het eerste deel van de Race Against Nature afgewerkt. Een tweedaagse obstakelrun die deel uitmaakt van de KBC Spartacus Series. Het Energy Park in Averbode werd voor deze zesde editie weer volledig omgetoverd in een waar hindernissenparadijs.

Iets meer dan duizend sportievelingen trokken na zonsondergang het parcours op om maar liefst 23 hindernissen, verspreid over 7 km, te overwinnen. De organisatie zorgde de nodige belichting maar ook de deelnemers zelfs moesten hun steentje bijdragen. Bij hun inschrijving kregen te allemaal een headlight, die moesten ze tijdens de run dragen om voor zichzelf en de andere lopers het parcours nog beter zichtbaar te maken.

De nachtrun, die voor het tweede jaar deel uitmaakt van de Race Against Nature, viel andermaal enorm in de smaak. Het unieke concept is dan ook niets alledaags. De combinatie van al die lichten en de rook in het donker zorgen voor een mythische sfeer. Na de finish bleven de lovende commentaren dan ook niet uit. Ook Kim Clijsters, die voor de gelegenheid haar loopschoenen nog eens had aangetrokken, was enorm enthousiast. Napraten deden de deelnemers en hun supporters rond het kampvuur. Een gezellige afsluiter van een geslaagde Night edition!

Voor een 250 – tal deelnemers zat het weekend er echter nog niet op. Zij maakten er een echt Race Against Nature-weekend van en bleven slapen op de camping naast het terrein. Zondag trekken zij opnieuw hun loopschoenen aan om maar liefst 34 (!) hindernissen aan te vallen op de 10 km. Zelf zin gekregen? Inschrijven kan zondag nog steeds ter plaatse!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?