NIEUWS

Herfst op je bord: kipschotel met mandarijn & wortel

Dé kleur van de herfst is toch wel oranje! Daarom schotelen we je vandaag een heerlijk gerecht voor met kip, mandarijntjes en wortel. Een gezonde ovenschotel die bovendien mooi is om naar te kijken.
Op zondag 19 maart vindt de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in Deinze. Teams van vier lopen samen 100 km ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. Zo legt de eerste loper 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven!
Zij die graag wat gewicht willen verliezen, zullen de koudere dagen plots heel wat aangenamer vinden.
Of het nu is om een persoonlijk record te lopen of gewoonweg om jezelf te verbeteren: als loper wil je graag sneller worden. Er zijn verschillende trainingvormen die je daarbij helpen, zoals intervaltrainingen, fartleks of tempolopen. Maar het geheim recept om sneller te worden is wellicht door net trager te lopen.
We zijn aan de laatste maand van 2022 begonnen, maar wenden onze blik graag ook al naar 2023. De eerste grote loopafspraak in het nieuwe kalenderjaar wordt de Baloise Antwerp Park Miles. Inschrijven kan vanaf vrijdag 2 december om 11u.
Inwoners uit Scandinavische landen zijn vaker gelukkiger dan wij uit de Lage Landen, zelfs als ze minder daglicht dan wij te zien krijgen. Wat is hun geheim en wat kunnen we van hen leren om zelf mentaal sterker herfst en winter te trotseren en ons gelukkiger te voelen?
Een voedzaam ontbijt is cruciaal om je dag goed te starten. Dit havermoutontbijt met kurkuma geeft je veel energie en heeft extra gezondheidsvoordelen dankzij de kurkuma die erin zit.
Runners’ lab opent nog dit jaar een nieuwe vestiging. Vanaf 10 december vind je de grootste loopspeciaalzaak van het land ook terug in Rumst. Kom een kijkje nemen in hun zesde vestiging tijdens het feestelijk openingsweekend op 10 en 11 december.
De Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen wordt na twee jaar omgedoopt tot de Keytrade Bank Nationaal Park Marathon Maasmechelen. Afspraak op 4 en 5 maart 2023!
Op zondag 4 december vindt de tweede editie van de CM Urban Walk Gent plaats. Op minder dan anderhalve maand tijd zijn de meer dan 4000 startbewijzen allemaal de deur uitgegaan. In de CM Urban Walk Gent wandelen de deelnemers langs en dwars door locaties en gebouwen die op een doordeweekse dag zelden of niet toegankelijk zijn voor het brede publiek.
Bij koudere temperaturen stijgt het aantal saunabezoeken. Maar hoe ondervind je het meeste effect? Onze man ondervond het aan den lijve.
Uit onderzoek blijkt dit krachtige stofje in je voeding meer te doen dan enkel je nachtrust te verbeteren.
Voor ik morgen ga werken, ga ik lopen. Geef toe: hoe vaak heb je dat al gedacht? Maar hoe vaak voegde je de daad ook bij het woord? Dankzij deze 7 tips zal dat aantal de hoogte ingaan.
Zit jij ook vaak met restjes oud brood? In plaats van ze aan de kippen te geven of in de vuilnisbak te kieperen, kan je er een heerlijk ontbijtgerecht of tussendoortje mee maken: wentelteefjes!
Het lezen van dit artikel zou je kunnen helpen om binnen het kwartier in slaap te vallen. Hopelijk niet omdat het saai en slecht geschreven is, maar wel omdat we erin uitleggen welke techniek de Canadese wetenschapper Luc Beaudoin bedacht heeft om tot een goede nachtrust te komen.
Onderzoek toont aan dat lopers vergeten hoeveel ‘pijn’ hun marathon deed, waardoor ze beslissen om er toch nog eens eentje (of meerdere) te lopen.
Citrusvruchten zijn echte vitaminebommetjes. Hier zijn 5 goeie redenen om lekker veel sinaasappelen, mandarijntjes, pompelmoezen, citroenen & co op het menu te zetten!
Lichaamsbeweging is een van de effectiefste methoden om stress- en angstgevoelens te verminderen. Lopen geeft rust en zorgt ervoor dat je zelfs lang na je loopsessie beter kan omgaan met stress. Met deze 4 trucjes kom je nóg ontspannender terug van je training.
Of je nu traint voor een 5 kilometer of een marathon: iedere loper heeft baat bij een duurloop. Waarom is dit trainingstype zo belangrijk en hoe haal je er het meeste uit?
Hoeveel proteïne moet je eten na een training om spiermassa te kweken? Moet je meteen na je krachttraining een proteïneshake drinken? Dragen eiwitten bij aan een verhoogde vetverbranding? In dit artikel geven we je een overzichtje van de rol van eiwitten, goede eiwitbronnen en beantwoorden we drie veelgestelde vragen over spieropbouw en proteïne.
Heb jij ook veel moeite om 's morgens je bed uit te komen en op gang te geraken? Je bent niet de enige! Met deze tips krijg je meer energie bij het opstaan.
Helaas laat de zon zich in België niet altijd van haar beste kant zien, waardoor veel mensen te kampen hebben met een tekort aan Vitamine D. Met enkele tips kan je zorgen voor extra Vitamine D!
Laat je niet neerhalen door de donkere dagen. Met deze tips blijf je als loper veilig en positief.
Sinterklaas komt eraan ... En dat betekent een overvloed aan speculaas of kruidnoten. Grijp je al snel (en iets te veel naar wens) naar de voorverpakte varianten in de supermarkt? Ga dan eens aan de slag met onderstaand receptje, zodat je ook op een gezonde manier van al dat lekkers kan genieten.