‘Marathon des Sables was eitje tegenover deze nieuwe race’

De Marathon des Sables is niet voor doetjes, maar 'alles kan beter'. En zwaarder. Dat bewijst een nieuwe ultra.

Recent vond de allereerste Deadwater Ultramarathon plaats. Een zesdaagse onderneming waarbij deelnemers 375 kilometer moesten afleggen. De start lag in Schotland, de finish in Wales.

Slechts 45 mensen kwalificeerden zich voor deze gloednieuwe ultra en daarvan bereikten amper 12 de finish. John Parkin was de snelste (49u40’34”), voor Tim Young (55u11’54”). De eerste vrouw was Anna Gilmore op de derde plaats (55u26’54”). Hayley White viel met een tijd van 56u09’54” net naast het podium.

White deed in The Northwich Guardian haar verhaal over de Deadwater Ultramarathon: “Vooral de omstandigheden en het terrein zijn zwaar. Je loopt over een zeer heuvelachtig parcours en rekent onderweg af met hagel- en regenbuien en felle windstoten. Daarop kan je je heel moeilijk voorbereiden. Ik finishte eerder ook al in de Marathon des Sables. Dat was niet bepaald een gemakkelijke wedstrijd, maar tegenover de Deadwater Ultramarathon was het een walk in the park.”

De datum voor de volgende editie is nog niet bekend, maar in 2018 vindt deze wedstrijd zeker opnieuw plaats. Wie zich wil verdiepen in dit evenement, kan terecht op de website (zie link hieronder), waar je onder meer ook enkele filmpjes vindt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?