Actueel in het magazine

Fietstips voor lopers

Lopers die op de fiets springen of fietsers die de loopschoenen aantrekken. Beide sporten worden wel vaker gecombineerd, zeker nu de zon wat harder schijnt en de dagen langer worden. Maar hoe pak je dat nu het best aan en wat zijn de voordelen? Triatleet en expert Frederik Van Lierde is overtuigd: “Een paar uur fietsen is ideaal voor het actieve herstel en de mentale weerbaarheid.”

Lees verder »

Loop door de mooiste steden van Vlaanderen

In mei en juni is stilzitten geen optie. Met drie manches van de ENGIE Running Tour kan je in meerdere Vlaamse steden heel ontspannende sportmomenten beleven. Wij vertellen je graag wat je op welk evenement mag verwachten. En voor wie zin heeft om aan de sportieve inspanningen nog een stadsbezoek te koppelen, geven we ter inspiratie nog enkele toeristische tips mee.

Lees verder »

Xavier Taveirne: “Ik was zo trots op die eerste loopmedaille”

Hij heeft altijd al een voorliefde voor sport gehad, maar als loper is hij nog maar een groentje. Toch geef je hem best geen groene – of roze – schoenen. Xavier Taveirne (41) ontpopte zich in een paar jaar tijd tot een passionele loper met een uitgesproken mening. Een gesprek over huilen na de finish, hordelopen in Brussel en de cover van Men’s Health. Klaar voor de start? Go!

Lees verder »

Ben ik klaar voor een marathon?

Kriebelt het om eindelijk die marathon van je bucketlist te schrappen, maar twijfel je of je eigenlijk wel klaar bent om de uitdaging aan te
gaan? Sportwetenschapper prof. dr. Jan Boone (UGent) en Energy Lab-coach Aron Verhaeghe laten hun licht schijnen over de cruciale
vraag: wanneer ben ik klaar voor een marathon?

Lees verder »

Train je mentale kracht

Diepgaan, op je tanden bijten, tot het gaatje gaan .. Sporten is nu eenmaal (soms) afzien. Maar je kan wel leren om er beter mee om te gaan. En niet enkel door je fysiek te trainen. Ook je mentale kracht is trainbaar. Met deze 8 tips blijf je stress, twijfels en negatieve gedachten de baas!

Lees verder »

Op loopavontuur in Zuid-Afrika

Grillige bergtoppen, uitgestrekte vlaktes, bruisende steden, idyllische baaitjes en nationale parken vol wilde dieren: Zuid-Afrika heeft het allemaal. De beste manier om zo’n divers land te ontdekken? Autootje huren, loopschoenen in de koffer en elke dag al lopend op verkenning gaan. Het ultieme avontuur. Het land van The Big Five aan de hand van vijf unieke loopspots. Ga je mee? Baie pret gewaarborg!

Lees verder »

EN VERDER

ABONNEER JE HIER OF HAAL HEM IN DE WINKEL

OF BESTEL RUNNINGBE EENVOUDIG IN DE WEBSHOP

FOTOSPECIALS