Actueel in het magazine

Dubbelinterview met olympiërs Kim Gevaert & Noor Vidts

Drie jaar geleden behaalde Noor Vidts (28) ei zo na een medaille op de Olympische Spelen in Tokio, vandaag staat de dubbele wereldkampioene op de vijfkamp te popelen om dat huzarenstukje begin augustus te herhalen – of misschien zelfs beter te doen – tijdens de olympische zevenkamp in Parijs. Olympisch kampioene op de 4×100 meter en meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme Kim Gevaert (45) volgt de prestaties van haar oudclubgenote op de voet. “Het plezier straalt ervan af bij Noor.”

Lees verder »

Zomerspecial: trainings-, voedings- en materiaaltips

Extra tijd, langere dagen en hogere temperaturen, … De zomer is voor velen hét seizoen om vaker de loopschoenen aan te trekken. Maar sporten in de zomer brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe blijf je de komende maanden verstandig en comfortabel lopen? Met thermofysioloog Koen Levels, materiaalexpert Eddy D’Hondt, trainer Aron Verhaeghe en sportvoedingsdeskundige en apotheker Marthe Lambrechts laten we vier experts aan het woord. Samen geven ze 24 tips om gezond en slim te blijven tijdens het lopen in de zomer van 2024.

Lees verder »

Op naar Parijs met Bashir Abdi, Koen Naert, Michael Somers, Chloé Herbiet & Hanne Verbruggen

Op zaterdag 10 (mannen) en zondag 11 augustus (vrouwen) strijden de marathonlopers in hartje Parijs om de olympische medailles. Ook van de partij: vijf Belgen om onze driekleur die dagen te vertegenwoordigen. Bashir Abdi, Koen Naert en Hanne Verbruggen hebben al ervaring met de Spelen, terwijl Michael Somers en Chloé Herbiet voor hun olympisch debuut staan. Wij stelden onze marathonlopers vijf vragen, naar analogie met de vijf olympische ringen. Van genieten van een zondagse duurloop van 30 km over transcendente meditatie en pasta met appelmoes tot drie dozen babykoeken.

Lees verder »

Epische loopbestemmingen

In ons zomernummer nemen we je traditioneel mee naar bijzondere loopbestemmingen die ons lopershart sneller doen slaan. Dit jaar lieten we ons inspireren door ‘Epic Runs of the World’ van Lonely Planet. Klaar om je loopgrenzen te verleggen en van de ene verbazing in de andere te vallen? Reispas op zak, loopschoenen aan en ‘ready for boarding’!

Lees verder »

4 grote najaarsdoelen om deze zomer voor te trainen

Het najaar is het ideale moment voor een marathon. Heb jij 42,195 km in de benen? Dan hebben wij vier uitgelezen wedstrijden voor jou in petto. Smeer je kuiten in voor een parcours met koninklijke finish, een stadsparcours met een unieke doortocht door de haven, een snuifje Unesco Werelderfgoed e een Nederlandse marathon met een opvallend Belgisch tintje.

Lees verder »

Looptrekpleisters in eigen land

Exotische bestemmingen doen het hart van menig vakantieganger ongetwijfeld sneller slaan, maar eigenlijk hebben we als lopers in Vlaanderen bijzonder weinig te klagen. Van de Westhoek tot de centraal gelegen Brabantse Wouden en het Limburgse Bosland, dicht bij huis is het heerlijk toeven voor sportievelingen. In dit artikel ontdek je verschillende unieke looproutes dwars door die drie markante loopplekken in eigen land.

Lees verder »

EN VERDER

ABONNEER JE HIER OF HAAL HEM IN DE WINKEL

OF BESTEL RUNNINGBE EENVOUDIG IN DE WEBSHOP

FOTOSPECIALS

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.