Loper schenkt geamputeerde tenen aan cocktailbar

Een loper wiens tenen geamputeerd werden na een ijskoude, extreem barre ultratrail, doneerde ze aan een cocktailbar. Euh... Schol?
De Yukon Arctic Ultra in Canada is een ultraloop in uitermate barre omstandigheden. Daar schreven we eerder al over…  De temperaturen daalden tot -54 °C (normaal is het ‘maar’ tot -30 °C). Dat brak veel deelnemers zuur op. Ook de Britse loper Nick Griffiths kreeg het enorm zwaar te verduren en moest de race stopzetten na 75 km. Drie van zijn tenen waren onherroepelijk aangetast door frostbite, waardoor ze moesten geamputeerd worden. 
Het nieuws over de amputatie kwam the Sourdough Saloon in Dawson City (Canada) ter ore. Daar kan je je lippen zetten aan de bekende Sour Toe Cocktail. Dit is een drankje op basis van whiskey, ‘opgefleurd’ met een gemummificeerde menselijke teen… Je hoeft de teen uiteraard niet in te slikken of op te eten – dat is zelfs ten strengste verboden – maar de regel is wel dat je lippen de teen moeten ‘raken’ tijdens het drinken. 

In elk geval, de cocktailbar contacteerde Griffiths en vroeg vriendelijk of hij zijn geamputeerde tenen wilde doneren. Griffiths stemde in. Dus binnenkort zal een gelukkige barganger kunnen nippen van een overheerlijke cocktail, ‘gegarneerd’ met een teen van de heldhaftige loper… Blijkbaar is de Brit niet de enige die al ‘donaties’ deed aan de bar. De voorbije jaren gingen zo’n tien gulle schenkers hem voor!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?