Loper Jurgen over zijn transformatie: ‘Het was dit, of geen 40 jaar worden’

We zagen de voorbije jaren al enkele opmerkelijke transformaties van mensen die begonnen te lopen. Maar die van Jurgen Van Bunderen is wel zeer opvallend.

Vorige week postte Jurgen een recente en oude foto van zichzelf op sociale media. Het is haast niet te geloven dat het om een en dezelfde persoon gaat. Een lezer van running.be merkte de foto op en contacteerde ons. Daarop contaceerden wij Jurgen. Want zijn verhaal is herkenbaar, en kan vooral inspirerend werken voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten als waarin Jurgen ooit zat.

Jurgen begon in 2014 te lopen. “Dankzij een weddenschap op het werk. Een collega dacht dat ik de Short Run (5 km) in Antwerpen nooit kon uitlopen, maar het lukte me wel. Maar er was ook het medische aspect. Het was het roer omgooien, of niet oud worden. Volgens mijn dokter zou ik op die manier zelfs de 40 niet gehaald hebben. Ik had al diverse diëten geprobeerd, maar niks lukte.”

Jurgen woog 215 kilo en liep in die gedaante nog de Antwerp Urban Trail. Nadien liet hij zich opereren, in mei 2016: “Ik had het geluk om in het Stuivenberg-ziekenhuis bij dokter Hendrickx terecht te komen. Hij en zijn team legden alles uitstekend uit en verrichtten goed werk. Ik stelde mezelf ook een doel: een jaar na de operatie wilde ik de 10 Miles uitlopen.” De Antwerpenaar slaagde in zijn opzet. Toen hij eerder dit jaar op Linkeroever over de streep kwam, was hij 100 kilo afgevallen. “Misschien denken sommigen: het is gemakkelijk, hij is geopereerd. Dat klopt niet. Je moet elke dag werken aan die nieuwe levensstijl. Die operatie was natuurlijk zeer belangrijk, maar het is vooral de combinatie met sporten en gezonder leven die ervoor zorgt dat mijn gewicht nu in orde is.”

Het spreekt dan ook voor zich dat Jurgen gaat blijven lopen: “De 10 Miles en de Antwerp Urban Trail staan alvast op mijn lijstje voor dit jaar.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.