Loopster geschokt na reactie over haar outfit

Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te schrijven? Je denkt het mogelijk wel vaker als je reacties op sociale media leest. Dit is daar - helaas - een goed voorbeeld van.

De 35-jarige Laurah Lukin amuseerde zich recent op de Little Miami Half Marathon. En toch kreeg die wedstrijd voor haar een wrange nasmaak toen ze op Facebook werd getagd door de fotograaf die tijdens het evenement een foto van haar gemaakt had. Met die afbeelding (zie hieronder) was voor alle duidelijkheid niks mis . Integendeel. Er kwamen reacties op in de trant van: “Kijk naar die spieren!”

Helaas bleef het daar niet bij, want ene Dave Alzayer vond er niet beter op dan volgende reactie te plaatsen: “Ze heeft zulke spieren omdat ze geen kleren draagt en voor haar leven loopt. Geen wonder dat loopsters verkracht worden.”

Verweer

Laurah wilde meteen reageren door erop te wijzen dat er in dezelfde fotoreeks ook beelden van mannen in korte broekjes en ontbloot bovenlijf te zien waren. Uiteindelijk pakte ze het anders aan en schreef ze een blogpost, met als rode draad: “De lengte van mijn short is geen teken van interesse, uitnodiging of toestemming. Seksuele aanranding en verkrachting zijn gewelddelicten die voorkomen uit de wil van iemand om macht uit te oefenen over iemand anders. Het is een afschuwelijk misdrijf waar niemand om vraagt.” De volledige blogpost lees je trouwens hieronder.

Case closed, zou je denken. Zo leek het ook. Er kwamen heel wat steunbetuigingen op de post, maar ook de fameuze Dave reageerde nog een keer: “Klein sneeuwvlokje, wat ben je toch snel beledigd.” Toen koos Laurah er toch voor om meteen te reageren: “Op deze manier hoop ik dat anderen ook hun stem laten horen en dat we de cultuur veranderen. Genoeg sneeuwvlokjes kunnen een lawine veroorzaken en voor een ander landschap zorgen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.