Looppiste op het dak (!) van een bedrijf

Wat kan je als bedrijf doen om je werknemers fitter te krijgen? Simpel, je legt 'gewoon' een looppiste aan op je dak.

Sporten op de werkvloer, dat kan vanaf nu pas echt voor de mensen die in White Collar Factory werken. In dat gebouw van 16 verdiepingen en 150 meter hoog zijn tal van bedrijven gevestigd. Helemaal bovenaan voorzag architectenbureau Allford Hall Monaghan Morris een looppiste van 150 meter met twee baanvakken.

De bedoeling daarachter is tweeledig. Enerzijds moet de piste voor werknemers een stimulans zijn om hun conditie te verbeteren, anderzijds moet ze de interactiviteit tussen de werknemers van de verschillende bedrijven bevorderen. Want sport verenigt, klinkt het.

Marathon  

Een marathon lopen op deze piste, dat lijkt ons niet het beste idee. Aangezien je 282 toertjes moet lopen, dreigt de verveling allicht snel toe te slaan. Maar als ontspanning tussen het werk door: prima! Ook al omdat je dankzij de glazen wanden perfect beschermd bent tegen wind en je ondertussen kan genieten van een prachtig uitzicht over de Engelse hoofdstad.

Volgens het architectenbureau is deze piste de eerste in zijn soort in Londen. Google wil binnenkort – ook in Londen – wel een soortgelijke baan van 200 meter op het dak van zijn hoofdkwartier leggen. Helemaal nieuw is het sowieso niet. In China ligt er al een tijdje een looppiste op het dak van een school. En voor wie geen genoeg krijgt van opvallende looppistes, is er deze fotoreeks.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?