Loopexperiment met zevenmijlslaarzen loopt fout af

Mathias en Raf Coppens wilden voor hun programma 'Het Lichaam van Coppens' testen of je op stelten dubbel zo hard kan lopen. Het experiment liep echter fout af, bekijk de beelden!

In het vtm-programma ‘Het Lichaam van Coppens’ schenken Mathias en Staf Coppens hun lichaam wekelijks aan de wetenschap. In de aflevering van donderdagavond zagen we hoe de broers uitestten of je met zogenaamde ‘blades’ (stelten of zevenmijlslaarzen, zo je wil) je loopsnelheid kan verdubbelen.

Staf Coppens haalde op de atletiekpiste 35 km/u, Mathias ‘slechts’ 29 km/u. Bij zijn laatste poging om de topsnelheid van zijn broer te overtreffen, ging het mis. Mathias struikelde net voor de meet en ontwrichtte op een pijnlijke manier zijn schouder bij de val. Hij werd met een ambulance afgevoerd.

De opnames dateren van april, donderdagavond werden de beelden van de val voor het eerst getoond. Een operatie en vier maanden revalidatie later is Coppens terug zo goed als de oude. Conclusie: ook als je loopt, hou je best de voetjes op de grond!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?