London Marathon 2010 in recordtijd volzet

Wie volgend jaar wil deelnemen aan de London Marathon en nog geen startbewijs op zak heeft, is eraan voor de moeite. De wedstrijd was al na twee dagen en 16 uur volgeboekt, een record!

De London Marathon 2010 was in een recordtijd volzet. (foto belga)
De online inschrijvingen van de Virgin London Marathon moesten vorige week zelfs tijdelijk gesloten worden, zodat de organisatie extra websitecapaciteit kon toevoegen om aan de overweldigende vraag te kunnen voldoen.

Na twee dagen en 16 uur waren de circa 32.000 startbewijzen de deur uit. Het vorige record stond op 15 dagen. 120.000 sportievelingen gaan in een online loterij voor de resterende startplaatsen, een 25.000 meer dan vorig jaar.

“We hadden ons wel verwacht aan een grote toeloop, maar dat het zo de pan zou uitswingen hadden we niet verwacht”, aldus organisator David Bedford

Lopers die zich nog niet hebben ingeschreven, maken nog wel kans op een deelname door voor een goed doel te lopen. Heel wat verenigingen hebben immers een hoop startbewijzen aangekocht, die ze zullen toewijzen aan sportievelingen die voor hen geld willen inzamelen.

De London Marathon zal volgend jaar plaatsvinden op zondag 25 april.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?