Lance Armstrong wint trailrun en veroorzaakt controverse

Lance Armstrong heeft in eigen land voor controverse gezorgd. De ex-wielrenner won een trailrun in Californië, maar niet iedereen kon daar mee lachen.

Afgelopen zondag namen 50 lopers deel aan de trailrun Woodside Ramble, een wedstrijd van 35 kilometer. Onder hen dus ook Lance Armtrong. Hij kwam na iets meer dan drie uur als eerste over de meet en zette eerste achtervolger Roger Montes op twee minuten.

Armstrong is sinds 2012 geschorst door het Amerikaanse Antidopingagentschap vanwege dopinggebruik in de jaren 2000, maar kon toch deelnemen aan de Woodside Ramble omdat dat soort kleinere wedstrijden buiten die regelgeving vallen.

Protest

Niet iedereen vindt dat zomaar kunnen. Onder meer Joey Gray. De negenvoudige Amerikaans kampioen berglopen zei op Facebook dat hij vreest dat de aanwezigheid van Armstrong andere lopers negatief zal beïnvloeden. Roger Montes, de tweede van zondag, had een andere mening. “Door tegen zo’n atleet als Lance te lopen, kreeg ik de kans om me nog meer tot het uiterste te pushen”, verklaarde hij aan Trail Runner.

Ook de organisatie van de trailrun zag geen graten in de deelname van de oud-wielrenner. “We hebben hem behandeld als alle andere deelnemers, waardoor we zijn aanwezigheid niet op voorhand hebben aangekondigd. Lance heeft trouwens ook geen geldprijs gekregen. Hij heeft zelfs zijn T-shirt en medaille niet mee naar huis genomen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?