‘Ik bereid me in een koelcel voor op de wedstrijd’

Eind november gaat onze landgenoot Gertjan Verdickt een grote loopuitdaging aan. Eentje waarvoor hij zich op een speciale manier voorbereidt.

Eind november staat de Antarctic Ice Marathon op het menu, een wedstrijd waarbij de temperatuur makkelijk zakt tot -25 °C. De 27-jarige Gertjan Verdickt (rechts op de foto) staat er als jongste deelnemer ooit aan de start en zamelt geld in voor MS-Liga Vlaanderen.

Onze journalist Dirk Van Thuyne liep een eindje met hem mee voor ons zomernummer en vroeg onder meer hoe Gertjans voorbereiding eruitziet: “Ik trek de komende maanden regelmatig naar de Kalmthoutse Heide. Lopen in het harde zand lijkt blijkbaar op lopen in de sneeuw. Binnenkort wil ik ook enkele keren trainen in een koelcel om mijn outfit grondig te testen. Daarvoor kan ik terecht bij Colfridis, een logistiek bedrijf. Het zal natuurlijk niet helemaal hetzelfde zijn als op Antarctica – in de koelcel staat bijvoorbeeld geen wind – maar het wordt toch leerrijk. De werknemers van Colfridis hoeven zich geen zorgen te maken: ik train in de koelcel op mijn loopband, zodat ik niet in de weg loop.”

In ons zomernummer (nu in de winkel) lees je het volledige interview met Gertjan. Je vindt het artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?