Hond 1 jaar vermist en 100 km van huis: loopster brengt dier terug naar zijn baasje

Esther Atkins won in een niet zo ver verleden de nationale marathontitel in de VS. Maar voor een gezin uit de VS is ze om een andere reden een groot kampioene.

Esther Atkins kwam vorige week terug van een wandeltochtje met haar hond, toen ze een andere viervoeter zag. Het dier liep los, en kwam meteen naar de marathonkampioene van 2014. Atkins deed navraag in de buurt en zette een foto van de hond op sociale media, zonder succes. Ze nam het dier mee naar huis, en later naar de dierenarts. Daar bleek dat de hond gechipt was. De informatie die de dierenarts via de chip kreeg was dan wel gedateerd, maar via een kleine omweg werd de eigenaar van de hond toch gevonden.  

Het opmerkelijkste moest dan nog komen. De hond was al een jaar vermist – de familie dacht dat hij dood was – en werd door Atkins gevonden op ruim 100 kilometer van zijn feitelijke woonplaats. De 32-jarige loopster bracht de hond, die Ratchet heet, terug naar zijn familie. Ze filmde ook de hereniging. Die kan je hieronder bekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?