Gezond comfort food voor tijdens winteravonden: zoete aardappelchips

Het doet zoveel deugd om jezelf te verwennen met comfort food, zeker wanneer het buiten donker en koud is. En ja, dat kan op een gezonde manier!

In ons novembernummer vertelt Evelyne Coppens, voedingsdeskundige bij Energy Lab, hoe je gezond comfort food maakt. Je leest het volledige artikel hier. Een van de recepten delen we hieronder. Het is er een voor zoete aardappelchips!

Wat heb je nodig?

* 3 zoete aardappelen
* Olijfolie
* Zout
* Kruiden naar keuze: gember, paprika, kerrie, ras en hanout, lookpoeder, cayennepeper, zwarte peper, …

Aan de slag!

* Verwarm de oven tot op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet die even aan de kant.
* Spoel de zoete aardappelen, dep ze droog en snij ze in fijne schijfjes.
* Meng in een kommetje de kruiden die je wil gebruiken, met olijfolie. Wrijf beide kanten van de zoete aardappelschijfjes in met het mengsel.
* Leg de schijfjes op de bakplaat en plaats ze 10 à 15 minuten in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de aardappelschijfjes. Blijf zeker bij de oven en probeer de schijfjes ergens halverwege eens om te draaien, zodat ze aan beide kanten mooi bruinen.
* Laat je chips afkoelen. Eens volledig afgekoeld, worden ze knapperig.
* Tip: je kan ook chips maken van andere groenten (rode biet, pastinaak, wortel, gewone aardappel, …). De zoete aardappel is ideaal voor sporters. Hij is een bron van goede koolhydraten vol vitamines. Hij is ook rijk aan magnesium en kalium, twee mineralen die je lichaam na de sportinspanning helpen herstellen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?