Getest: Polar M430

Polar bracht recent de M430 op de markt. Een gps-horloge met hartslagmeting aan de pols. Wij onderwierpen hem aan een test.

De M430 is de opvolger van de M400, een van de bekendste en bestverkochte gps-horloges van de voorbije jaren. Een zware erfenis, dus. De M430 gebruikt de solide basis van zijn voorganger en voegt daar als belangrijkste nieuwigheid de optische hartslagmeting aan toe.

Hartslagregistratie via de pols wordt steeds betrouwbaarder. En toch trek ik altijd met een bang hartje een horloge aan waarvan de producent beweert ‘dat het nauwkeurig je hartslag meet aan de pols’. Wanneer ik tijdens een eerste rustige duurloop met de M430 opvallend hoge waarden op het display zie, denk ik dan ook: oh, oh, daar gaan we weer. Gelukkig herpakt de M430 zich snel. Het lijkt wel alsof hij tijdens de eerste sessies moet wennen aan mijn lichaam, maar de waarden worden nadien steeds betrouwbaarder. Soms zit er nog een vreemde kronkel tussen, maar langer dan enkele seconden vergist de M430 zich niet. En die vergissingen blijven ook binnen de perken. De gemiddelde recreatieve loper zal er zich amper of niet aan storen. Met andere woorden: een geslaagde toevoeging.

De Polar M430 heeft een adviesverkoopprijs van 229 euro. De volledige review van dit toestel lees je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.