Gentse Watersportbaan is 33 meter te kort

Heel wat lopers uit Gent en omstreken kiezen stevast voor de Watersportbaan aan de Blaarmeersen om hun kilometers af te malen. Na een meting blijkt deze looppiste nu geen 5.000, maar 4.967 meter lang te zijn.

De piste rond de Watersportbaan is volgens een nauwkeurige meting 4.967 meter lang. (foto marathonman365)
Al jaren gaat iedereen er van uit dat een rondje Watersportbaan precies vijf kilometer lang is. Een nauwkeurige meting van het gespecialiseerde bedrijf Geo Invent toonde echter aan dat de piste in werkelijkheid 33 meter korter is.

De stad Gent en de Universiteit willen nu afstandsaanduidingen aanbrengen naast de looppiste. “Om toch tot vijf kilometer te komen, overwegen wij om de looppiste ter hoogte van de Kanodreef wat om te leiden via het grasplein”, zegt schepen Christophe Peeters (Open VLD) in Het Nieuwsblad. “Dat moet goed zijn voor een verlenging met 33 meter.”

Marathonman Stefaan Engels, die het merendeel van zijn looptochten voor zijn wereldrecordpoging aflegt rond de Watersportbaan, vreest echter niet dat hij opnieuw zal moeten beginnen. “Het verwondert mij dat de Watersportbaan zoveel korter is. Ik kwam met mijn GPS altijd uit op een tekort van vijf meter. Een probleem is dat echter niet. Mijn lus in de Blaarmeersen heb ik van in het begin 300 meter langer gemaakt dan nodig voor een marathon. Ik heb dus nog wat marge”, zegt hij in Het Nieuwsblad.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?