‘Forrest Gump is ons opvallendste lid, maar we weten niet wie hij is’

In ons zomernummer maakten we weer een reportage over een loopclub. Deze keer belandden we bij de Strava Runners 8800 Roeselare. Een opmerkelijke vereniging.

De Strava-club bestaat nog maar een paar maanden, maar telt wel al bijna 500 leden. Initiatiefnemer Simon is er zichtbaar trots op: “Sporters uit Roeselare komen met elkaar in contact, of wisselen tips en looproutes uit. Maar het wordt nog veel mooier als ze elkaar ook af en toe ‘in het echt’ ontmoeten. Daarom bedenken we voortdurend nieuwe initiatieven. Alle stratenlopen die in 2018 in Roeselare plaatsvinden, maken we aan als evenement. Zo kunnen de Strava Runners er als groep naartoe. De oranje shirts met onze hashtag #VANRSL vergroten de zichtbaarheid. De eerste 50 exemplaren verlootten we binnen de groep. Daarna konden leden van de club een exemplaar winnen door aan uitdagingen deel te nemen. Die shirts zijn enorm gegeerd. Ik kreeg al vaak de vraag waar je ze kan kopen, maar we houden het liever speciaal.”

Simons collega Koen vult aan: “Ik dacht dat ik veel liep, maar als ik de prestaties in onze groep zie, word ik stil. In het wekelijkse clubklassement staan er altijd lopers die 80 tot 100 kilometer halen. De meest intrigerende figuur is een zekere Forrest Gump. Hij staat bijna altijd in de top 10 en won al een T-shirt. Maar we weten nog niet wie hij is.”

De volledige reportage over deze loopclub lees je in ons magazine (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?