Fit in 2021 met nieuw running.be magazine, Start 2 Run special, wintertrainingen, Emma Bale, …

Op zoek naar het juiste trainings-, voedings- en materiaaladvies om in 2021 (meer) de loopschoenen aan te trekken? In het nieuwe januarinummer krijgen zowel beginnende als ervaren lopers de nodige inspiratie om dit jaar te (blijven) lopen. Dit lees je in het eerste running.be magazine van het jaar.
‘Blijven bewegen’ was het advies dat we in 2020 meer dan ooit te horen kregen. Daar werd massaal gehoor aangegeven, al verloren sommige lopers gaandeweg hun motivatie. Wil je dit jaar (opnieuw) beginnen lopen? Dankzij onze Start 2 Run special schiet je goed uit de startblokken en maak je van lopen dit keer wél een gewoonte. We vertellen je onder meer hoe je efficiënt kan ademhalen, welke loophouding en -techniek bijdragen aan een economische loopstijl, wat je nu wel en niet moet eten voor een loopsessie en hoe je blessurevrij blijft. Loop je al langer en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan maken we je warm voor een nieuw doel met het trainingsschema voor een snellere tijd op de 10 km. 
Rising star: Emma Bale 
2020 werd een jaar waarin velen hun loopdoel(en) in het water zagen vallen wegens COVID-19. Daarom blikken we vooruit op de boeiende loopkalender van 2021. Hoe zal die en de loopevents an sich eruitzien? Wat mag je verwachten? Welke events mag je in het rood omcirkelen in je agenda? 
Op de bucketlist van onze coverfiguur, Emma Bale, staan dit jaar alvast de AG Antwerp 10 Miles, die dit jaar naar het najaar verhuizen. Maar sport was ook de voorbije maanden een belangrijke uitlaatklep voor de 21-jarige zangeres. “Toen er van corona nog geen sprake was, leed ik eigenlijk een heel vluchtig leven. Op aanraden van mijn manager ben ik het voorbije jaar meer gaan lopen en gestart met crossfit. Op mentaal vlak merk ik een groot verschil. Kan ik de dag beginnen met een looptraining, dan sta ik helemaal anders in het leven. Je voelt veel meer energie dan wanneer je opstaat en daarna van de ene naar de andere opdracht holt.” Wij praatten bij met Emma over haar passie voor muziek en lopen. 
Een kilootje minder, graag 
Wil je in het nieuwe jaar wat overtollige kilo’s kwijtspelen, maar tegelijkertijd ook spieren opbouwen en sterker worden? Een goede balans vinden tussen gewichtsverlies en spieropbouw is vaak een moeilijke oefening, maar met een juiste trainings- en voedingsaanpak is het wél mogelijk. Met oog op de nieuwe voornemens, vertellen we je hoe je daarin slaagt.
Alternatieve wintertrainingen & lopen op latere leeftijd 
Of je nu last hebt van een winters loopdipje of even wat meer variatie in je trainingsschema wil brengen: deze winter eens een alternatieve sport afwerken, is een slimme manier om je trainingsbelasting te verlagen en andere spiergroepen aan te spreken. We belichten 5 (winter)sporten die complementair zijn aan lopen, zodat je ook komende maanden slim in beweging blijft. 
Verder lees je ook over de voordelen en aandachtspunten van lopen op latere leeftijd, bezorgen we je deze maanden toch een beetje een vakantiegevoel met gezonde wereldrecepten en krijg je tips om je voeten deze winter warm en droog te houden met de juiste loopschoenen en -sokken. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.